Omega-rasvahapot ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja. Ne jaetaan neljään eri perheeseen: omega-3-rasvahapot, omega-6-rasvahapot, omega-7-rasvahapot ja omega-9-rasvahapot.
Omega-6-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja. Yleisin Omega-6-rasvahappo on linolihappo, joka kuuluu välttämättömiin rasvahappoihin.
Omega-7-rasvahapot ovat kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Niitä muodostuu elimistössä, mutta niitä voi saada myös ravinnosta.
Omega-9-rasvahapot ovat kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Niitä muodostuu elimistössä, mutta niitä voi saada myös ravinnosta esimerkiksi oliiviöljystä, avokadosta, pähkinöistä ja siemenistä. Esimerkiksi Öljyhappo on omega-9-rasvahappo.