Ashwagandhasta tukea rentoutumiseen ja stressinhallintaan

Ashwagandhasta tukea rentoutumiseen ja stressinhallintaan

Alituinen kiireen tunne. Töissä asiat tuntuvat kasautuvan, harrastamaankin pitäisi ehtiä ja ystäviä nähdä. Ympärillä oleva hälinä ahdistaa, hermot kiristyvät aiempaa herkemmin. 

Jokainen ihminen kokee stressiä jossakin vaiheessa elämäänsä. Lyhytaikainen stressi on normaalia ja yleensä harmitonta – se ajaa meidät saamaan asioita aikaiseksi ja tekemään parhaamme. Pitkittyessään stressi voi kuitenkin vaikuttaa terveyteen ja kehoon monin tavoin. 

Yleisimpiä stressiin liittyviä psyykkisiä oireita ovat jännittyneisyys, ärtymys, levottomuus, ahdistuneisuus, masentuneisuus, muistiongelmat, vaikeus tehdä päätöksiä ja unen häiriöt. Fyysiset oireet voivat ilmetä esimerkiksi päänsärkynä, huimauksena, sydämentykytyksenä, pahoinvointina, hikoiluna, vatsavaivoina ja alentuneena vastustuskykynä. 

Ashwagandha on saavuttanut viime vuosina suuren suosion erityisesti paremman stressinhallinnan, rauhoittumisen ja keskittymiskyvyn tukemisessa. 

Mutta mitä ashwagandha on – ja mitä hyötyä sen käytöstä voi olla? 

Ashwagandha eli rohtokoisio on Intiassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa esiintyvä kasvi, jota on hyödynnetty jo tuhansien vuosien ajan. Suurin osa nykyajan ravintolisistä valmistetaan ashwagandhan juuresta eristetystä uutteesta.  

Ashwagandha tunnetaan erityisesti sen rauhoittavasta ja stressiä lievittävästä vaikutuksesta. Ashwagandha lasketaan niin kutsuttuihin adaptogeeneihin, joiden ajatellaan lisäävän kehon kykyä sopeutua erilaisiin sisäisiin ja ulkoisiin stressitekijöihin.  

Ashwagandhaa on perinteisesti käytetty paremman unen tukemiseen. Ashwagandhan latinankielinen nimi Withania somnifera tarkoittaakin ”unta tuovaa”. Unen tukeminen on myös nykyään yksi suosituimmista syistä käyttää ashwagandhaa. 

Puhdistamo Earth Ashwagandha  

Kotimaisen Puhdistamon Earth Ashwagandha on täysin luontainen, mutta nykyaikaisen tehokas versio ashwagandhasta helposti nautittavassa kapselimuodossa. 

Tuote sisältää markkinoiden laadukkainta täyden spektrin ashwagandhan juuriuutetta, joka on saatu luontaisesti vesiuuttamalla. Vesiuuton ansiosta tuote on täysin vegaaninen. 

Mikäli et ole aiemmin käyttänyt ashwagandhaa, aloita maltillisesti esimerkiksi noin 375–750 mg (1–2 kapselia) annostuksella per päivä ja seuraa omaa olotilaasi. 

Jos päädyt käyttämään ashwagandhaa säännöllisesti, voi olla hyvä pitää siitä välillä taukoa – samalla tavalla kuin esimerkiksi kofeiinista. Näin elimistö ei pääse liikaa tottumaan jatkuvaan ulkopuoliseen tukeen, kun haluat rentoutua. 

Löydät Puhdistamo Earth Ashwagandhan valikoimastamme! 

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.